Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Start werken fase 1: rioleringswerken

24-11-2023

De bouw van de kerkhofmuur zit goed op schema. Hierdoor kan de aannemer zoals voorzien maandag 27/11 starten met het opbreken van de straat en de rioleringswerken van fase 1. Opgelet: met de start van fase 1 wijzigen er een aantal zaken vanaf maandag 27 november: De omleiding voor fietsers en voetgangers wijzigt. Tot nu was het mogelijk om via het voetpad de werfzone aan de kerkhofmuur te kruisen. Dit zal niet meer mogelijk zijn. Volg plaatselijk de omleidingsborden via Kloosterstraat, Grootheide en Kreukelhoefweg in beide richtingen. Ook de toegang naar het kerkhof is nog enkel bereikbaar via de Guil en de Dulftstraat, vanuit de Kloosterstraat. Kruispunt Absveldstraat x Dulftstraat wordt volledig afgesloten. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur op de omleidingsroutes. De politie zal ook controles uitvoeren op het naleven van deze snelheid. 

Start werken kerkhofmuur en fase 1

25-10-2023

Op maandag 6 november starten de werken aan de Sint-Amandsesteenweg. Om 9 uur wordt het kruispunt Dulftstraat x Absveldstraat afgesloten. De aannemer start met het plaatsen van de kerkhofmuur. De effectieve werken die in fase 1 van dit project plaatsvinden, starten op maandag 27 november en zullen vermoedelijk duren tot eind april. Omleidingen Er worden 2 omleidingen voorzien voor doorgaand verkeer: Omleiding ‘west’: Grootheide – Brandheide – Kloosterstraat Omleiding ‘oost’: Bareldreef – Barelstraat – Breevenstraat Tijdens de omleiding geldt een parkeerverbod in de Dulftstraat, Brandheide, het zuidelijke deel van de Grootheide en een deel van de Kloosterstraat. Denk eraan om de randparkings te gebruiken om je eigen wagen te parkeren. Voor voetgangers en fietsers is er een omleiding voorzien via het domein van de Abdij van Bornem. Openbaar vervoer De Lijn heeft haar traject aanpast volgens de omleiding en voorziet tijdelijke haltes. Deze route loopt via de omleiding ‘oost’ (Kloosterstraat – Brandheide). Opgelet: op marktdagen en tijdens evenementen in het centrum volgt de omleiding een andere route: Sint-Amandsesteenweg - Barelveldweg - Barelstraat - Breevenstraat.  Meer informatie op www.delijn.be.

Meer nieuws & activiteiten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.

Schrijf je in

Steenweg gestript: informatietraject

Informatietraject rond de werken voor de heraanleg van de Sint-Amandsesteenweg. De timing van de werken is onder voorbehoud van onvoorziene factoren en weersomstandigheden. Je leest onderstaande tijdslijn telkens van boven naar onder.

Infomarkt 1

Afwerking voorontwerp, procedureperiode en studie

Start voorbereidende werken

Afleveren vergunning voor heraanleg

Infomarkt 2

Indienen vergunning

Aanbesteding voor rioleringswerken en bovenbouw

Fase 1: Dulft – Colruyt

Fase 2: Colruyt – Bareldreef

Fase 3: Bareldreef – Boskant

Fase 4: Boskant – Branstsedreef

Start werken riolering en bovenbouw