De vernieuwde Kasteelstraat

De herinrichting van de Kasteelstraat werd mee bekeken in het grotere plaatje binnen het project 'Van Steen tot Steen'. De straat wordt op deze manier mooi vervlochten met de dreef. 
In de Kasteelstraat merkten we op dat parkeren het voornaamste probleem is. Ouders die hun kinderen naar Kabouterland brengen, mensen die naar spoed gaan, leveringen voor hetziekenhuis en ambulances moeten steeds een vlotte doorgang hebben.

Daarom maakten we met het ziekenhuis een overeenkomst om de private doktersparkings om te vormen naar 15 publieke parkeerplaatsen. Achter deze parkeerplaatsen wordt bovendien een voetpad gelegd zodat kinderen en ouders veilig Kabouterland kunnen bereiken. Ook langs de zijde van het ziekenhuis voorzien we extra parkeerplaatsen voor de spoed met een afzetzone ter hoogte van de ingang. Ter hoogte van de dreef voorzien we een klein keerpunt zodat wagens vlot kunnen draaien.

Deze werken starten na de heraanleg van de dreef.

Deze fase van het project werd voorlopig helaas stilgelegd, onder andere door de stijgende materiaalprijzen.



                                                                                                                                           Copyright: Sweco Belgium