Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Van kerk tot kasteel

In februari 2022 starten we met de heraanleg van de Kasteeldreef. We willen dat jouw bezoek aan het kasteel van Marnix van Sint-Aldegonde al begint van zodra je voet zet in de dreef. We veranderen daarom de huidige ondergrond naar een duurzamere verharding: twee betonstroken met daartussen kasseien en ernaast gestabiliseerde grasstroken. Zo kunnen voetgangers en fietsers het kasteeldomein aangenaam en vlot bereiken.  

In de bijgebouwen van het kasteel, boven de huidige koetsenstallingen, wordt een onthaal- en belevingscentrum gerealiseerd. Je wordt hier onthaald in een prachtig gerenoveerde ruimte waar je al kan kennismaken met het heden en verleden van het domein. Hier start dan je begeleid bezoek aan het kasteel. Het is ook een belevingscentrum. Je krijgt er op een interactieve manier informatie over het kasteel en zijn bewoners en de prachtige omgeving.  

Vanop een nieuwe te realiseren uitkijktoren zal je een prachtig zicht krijgen op het kasteel, de Oude Schelde en de rest van het kasteeldomein. 

Ook de eendenkooi langs de Oude Schelde krijgt een renovatie binnen dit project. Het is een constructie van trechtervormige vangpijpen die werden overkoepeld met gaasdraad en uitmonden in een fuik. De kooi werd vroeger gebruikt om wilde eenden te vangen en is sinds 2018 aangeduid als beschermd monument.

Wil je op de hoogte blijven van de vooruitgang van dit project? Bezoek dan regelmatig dit platform en schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

Deel op facebook