Een nieuw belevingscentrum en werken in de dreef

Er werd de voorbije maanden hard gewerkt aan het nieuwe belevingscentrum en binnenkort starten de werken aan de Kasteeldreef. 

Het belevingscentrum

De stallen van het kasteel ondergingen een serieuze metamorfose en worden stilaan omgetoverd tot een heus belevingscentrum. Er werden nieuwe vloeren gelegd en deuren geïnstalleerd. Nu heeft het enkel nog een likje verf nodig hier en daar en dan is het klaar om ingericht te worden. Zo komen er bijvoorbeeld schermen, kaarten en filmpjes om jou als bezoeker op een unieke manier kennis te laten maken met het domein.

Vanuit dit gebouw start je dan ook vanaf midden september je bezoek aan het kasteel en zijn domein.

De Kasteeldreef

Eind deze maand is het zo ver: dan starten de werken aan de Kasteeldreef. De aannemer begint achteraan, op het domein van het kasteel. Daarna wordt er in fases verder gewerkt tot aan de Kasteelstraat. Omdat deze eerste fase start op het kasteeldomein, zal er geen hinder zijn.

De huidige en lastig te onderhouden ondergrond in de dreef wordt veranderd naar een mooie, meer duurzame verharding. Er wordt gewerkt met een duurzaam profiel met dubbel rijspoor van stevig beton, met daartussen een middenstrip van Belgische kasseien met open grasvoeg: éénvoudig en duurzaam.

In het midden wordt de kassei tonrond gelegd, zodat het regenwater op natuurlijke wijze naar de aanliggende grachten vloeit.