Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Werken kasteeldomein afgerond & opening netwerk 'Kastelen van de Schelde

Leuk nieuws! De werken op het privédomein van Marnix de Sint-Aldegonde zijn afgerond! Er werd hard gewerkt om toekomstige bezoekers zo goed mogelijk te kunnen ontvangen. Zo werd de inrit opnieuw aangelegd en ook het belevingscentrum dat boven de koetsen- en paardenstallen gecreëerd werd, is ondertussen klaar. Van hieruit zal je binnenkort als bezoeker trouwens je bezoek aan het kasteel en zijn domein beginnen.
Op zaterdag 10 september kwam bevoegd minister Zuhal Demir het centrum en het netwerk Kastelen van de Schelde openen. Dat netwerk van kastelen rijkt van het Gravensteen in Gent tot aan het Steen in Antwerpen. Zo vinden toeristen uit Vlaanderen én het buitenland nog meer hun weg naar de Schelde en haar prachtige historische sites. Neem dus zeker een kijkje op de website van de Kastelen van de Schelde om het netwerk verder te ontdekken en een bezoek in te plannen.  

Nu gaat de aannemer verder met de werken aan de Kasteeldreef op openbaar domein. Die zouden eind oktober klaar moeten zijn. Zo begint je bezoek aan het kasteel en zijn geschiedenis meteen wanneer je voet in de dreef zet.

Omwille van de stijgende materiaalprijzen moeten we de bouw van de panoramatoren helaas annuleren. Ook de werken aan de Kasteelstraat stellen we nog even uit. We bekijken wel nog hoe en wanneer we de heraanleg van de straat met rotonde aan het ziekenhuis kunnen realiseren. Hou dus daarom zeker ons informatieplatform in de gaten. 

 

Deel op facebook